Aktuality
Nakupujem z domu - katalóg internetových obchodov
Kalendár akcií Diskusné fórum
In-Počasie SK

Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu

May 2017
3
Kategória Motošport, napísal Redakcia, 5384 zobrazení, hodnotenie: 0,

Obrázok k článku


V posledný aprílový víkend mali na okruhu Slovakia Ring svoju prvú zastávku premiérové preteky šampionátu MOTOCh. Nový seriál Motorcycle Championship zastrešuje skúsený slovenský promotér, agentúra Slovakia Racing. Pretekársku premiéru na Slovensku si odkrútil i 11-ročný Skaličan Michal Búlik, ktorý sa predstavil vo farbách tímu BOS racing.

V piatok nás na okruhu privítalo upršané a teplotami priam zimné počasie. Vzhľadom na priaznivú predpoveď na sobotu a nedeľu, sme sa rozhodli piatkové tréningy, rovnako ako väčšina jazdcov, vynechať.

Sobota všetkých privítala príjemným počasím. Michal si v prvom tréningu dňa, po dlhej dobe opäť sadol na svoju Moriwaki. Do meraného tréningu sme urobili drobné zmeny v nastavení, aby sa Michal dokázal čo najskôr priblížiť svojim vlaňajším časom. V kvalifikácii mal na trati dostatok priestoru, s pribúdajúcimi kolami sa zlepšoval a vyjazdil si Pole Position.


Obrázok k článku
V prvých pretekoch mal Miško výborný štart a udržal si prvú pozíciu. Jazdci za ním bojovali o druhé miesto a to mu spolu s rýchlymi prejazdmi umožňovalo budovať si náskok. Odstup od súperov mal v polovici pretekov hodnotu vyše 10 sekúnd. V ich závere Michal mierne zvoľnil tempo a kontroloval vedenie až do cieľa.

V nedeľu organizátor pridal jeden tréning navyše a Michalov tím ho využil na vyskúšanie zmeny v nastavení motocykla. Michal sa cítil lepšie, zmena sa osvedčila a vo warm upe zaznamenal výrazný progres.

Štartoval z tretieho miesta, podľa zajazdeného času zo sobotných pretekov. Miško mal opäť dobrý štart, dostal sa do čela a rýchlym tempom zvyšoval svoj náskok až do odmávnutia šachovnicovou vlajkou.

V priebehu víkendu Michal zaznamenával stabilný progres, čo je pre nás veľmi pozitívne. Najbližšie by sme sa chceli zúčastniť pretekov seriálu MOTOCh na maďarskom okruhu Pannoniaring.


Obrázok k článku
Michal Búlik: „Nebolo to také ľahké ako to vyzeralo. Motocykel je úplne iný s akým jazdím v Španielsku. V sobotu ráno bolo chladno, tak som si všetko odskúšal a v meranom tréningu som sa už na ňom cítil lepšie. V prvých pretekoch na Moriwaki som mal trošku stres, aby som niečo nepokazil, preto som v závere radšej zvoľnil. V nedeľu sme urobili zmeny v nastavení a tatko s mechanikom Edom vyžadovali odo mňa lepšie časy. Vo warm upe už bolo teplo, tak som na to zatlačil a boli z toho i dobré časy na kolo. V pretekoch sa mi celkom podaril štart, takže som to mal jednoduchšie. Z víťazstva sa veľmi teším a ďakujem svojmu tímu, všetkým partnerom i fanúšikom za podporu.

Obrázok k článku
Milan Búlik, otec pretekára: „Michal zvládol víkend dobre. Po zdravotných problémoch a páde v tréningu pretekov vo Valencii, zmena motocykla a hneď preteky. Na dováženú motorku si rýchlo zvykol a časy na kolo sa stále zlepšovali. V prvej jazde išiel na istotu, myslím, že mal trochu trému. V druhej jazde to už bolo oveľa lepšie. Myslím si, že nám účasť na takýchto podujatiach pomôže udržať Miška v pretekárskom režime. Chcel by som poďakovať komisii CPM za výnimku a agentúre Slovakia Racing za skvelú organizáciu a množstvo jazdenia.


Obrázok k článku
Radi by sme poďakovali i našim partnerom a fanúšikom za perfektnú podporu.
BOS Búlik s.r.o. – www.bos-bulik.sk, ETG Racing – www.etg-racing.com/es/, Redox Lučenec – www.redox.sk, BRS Technology – www.brs-technology.sk, Boneko a.s. – www.boneko.sk , VENIMEX Slovakia s.r.o. – www.venimex.sk, Auto Kelly Slovakia s.r.o. - www.autokelly.sk, DUNLOP/GoodYear Central Europe, RST kombinézy – www.rstmoto.cz , Paolo Slovakia – www.paolo.sk, Dunlop – Yamaha Maco Racing Team – www.macoracing.com, ITR Racing Parts - www.itrcomponentes.es, VST, DJ Steel, Under Armour – www.webersport-x.cz, Pizza Apetito – www.apetitopizza.sk, Šperk Holíč s.r.o. – www.sperkholic.sk, Moto-cup.sk , Motoclub Lehnice, SMF – www.smf.sk.

Zdroj: Michal Búlik Racing
Foto: Petr Štola

Počet hlasov: 0
Prihlásení užívatelia môžu ohodnotiť tento článok!   Páči sa mi

Galéria

Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu Michal Búlik zvíťazil na Slovakia Ringu

Najnovšie články z kategórie Motošport

Marquez potvrdil svoju dominanciu v Španielsku
Tri víťazstvá po sebe v meste Aragon a 72-bodové vedenie na šampionáte po 14 z 19 pretekov sezóny... aj tak vyzerala úspešná nedeľa na Španielovej domácej pôde. Líder šampionátového ...
30.9.2018 16:22, yurimy, 13556 zobrazení
Búlik v príprave na sezónu v Cartagene
Juniorský reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, pokračoval v príprave predsezónnym testom na španielskom okruhu Cartagena. Michal a jeho nový tím FAU55 RACING zahájili testovací program pred ...
1.3.2018 10:23, Redakcia, 13463 zobrazení
Michal Búlik v 2018 za tím vicemajstra sveta
Mladý reprezentant SR v pretekoch motocyklov na okruhoch, Michal Búlik, bude i v sezóne 2018 pretekať v prestížnom európskom seriáli RFME Campeonato de Espaňa de Velocidad, v triede Moto4. Dôležitá zmena pre Miška nastane ...
8.12.2017 10:02, Redakcia, 13881 zobrazení
O víťazovi MotoGP sa rozhodne na VC Valencie
Úradujúci šampión Marc Marquez sa na práve prebiehajúcej VC Valencii musí postaviť zoči-voči čiernemu koňovi Andreovi Doviziosovi, ktorý za ním zaostáva iba o 21 bodov. Podarí sa Marquezovi ustrážiť si ...
11.11.2017 12:58, yurimy, 15154 zobrazení
Búlikove úspešné zakončenie víkendu
Záverečné podujatie Majstrovstiev SR a ČR v cestných pretekoch motocyklov sa odohralo na domácom okruhu Slovakia Ring. 11-ročný Michal Búlik, ktorý inak preteká v majstrovstvách Španielska, do pretekov nastúpil so ...
10.10.2017 15:13, Redakcia, 13884 zobrazení

Diskusia

Diskusia zatiaľ nieje vytvorená

Prispievať do fóra môže len registrovaný užívateľ


Kontakt   |   Obchodné podmienky   |   Ochrana osobných údajov   |   6 registrovaných online